
Zdrowy krem czekoladowy
Składniki(1 porcja):
- awokado
- 1 dojrzałe
- banan
- 1 średni dojrzały
- kakao
- 1 łyżka czubata
- migdały
- 2 łyżki
- śliwki suszone
- 6
- twaróg półtłusty
- 50 g
- sok z limonki
- 1 łyżka
- cynamon
- do smaku
- kardamon
- do smaku
Sposób przygotowania:
- Migdały rozdrobnić blenderem (można użyć migdałów w płatkach i pokroić drobno nożem).
- Wszystkie składniki dodać do pojemnika: obrane awokado i banana, kakao, śliwki, twaróg i sok z limonki. Zmiksować na gładką masę.
- Można doprawić szczyptą cynamonu lub kardamonu.
- Idealnie nadaje się do pieczywa i naleśników w towarzystwie owoców.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 103 kcal
Białko: 3 g
Tłuszcz: 6.4 g
Węglowodany: 11.3 g
Błonnik: 3.6 g