Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Smoothie z jarmużem i jabłkiem
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Koktaile 9 Smoothie z jarmużem i jabłkiem

Smoothie z jarmużem i jabłkiem



Kaloryczność 1 porcji: 276 kcal

  • Białko: 4,9 g
  • Tłuszcz: 1,3 g
  • Węglowodany: 61,3 g

Składniki:

  • 2 liście jarmużu
  • 1 średnie jabłko
  • 1 średni banan
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy

Sposób przygotowania:

1. Jarmuż umyć, oderwać liście od twardej łodygi.
2. Jabłko obrać, pokroić, usunąć gniazda nasienne.
3. Banana obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
4. Pomarańczę przekroić na pół i wycisnąć z połówek sok.
5. Jarmuż, jabłko, banana oraz sok umieścić w pojemniku blendera.
6. Całość dokładnie zmiksować i wlać do szklanki.

Autor przepisu: mgr Aleksandra Wedziuk
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje