Pasta kanapkowa twarogowo-pomidorowa

Przepis na 6 porcji Składniki: - 250 g twarogu chudego - 5 suszonych pomidorów w oleju (odsączonych) - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka suszonej bazylii (lub 1 garść świeżej) - ½ łyżeczki suszonego czosnku (lub 1 ząbek świeżego) - szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia/miski i zblendować na gładką masę (twaróg można wcześniej podzielić na mniejsze kawałki).

Kaloryczność 1 porcji: 83 kcal

Białko: 10 g

Tłuszcz: 3 g

Węglowodany: 6 g

Autor: Beata Bondyra-Wiśniewska

Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje