Strona główna/Przepisy/Pasty kanapkowe/Pasta jajeczna z awokado
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta jajeczna z awokado
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta jajeczna z awokado 15 minut
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta jajeczna z awokado 4 porcje

Pasta jajeczna z awokado

Składniki(4 porcje):

jajka
4 duże
awokado
1 dojrzałe
majonez
1 łyżeczka
szczypiorek
1 łyżka
sól
szczypta
pieprz
szczypta
czosnek suszony
szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo (ok. 5 minut od zagotowania wody), po zdjęciu z palnika zalać zimną wodą i obrać.
  2. Awokado umyć, miąższ oddzielić od skórki i pestki.
  3. Jajka i miąższ awokado rozdrobnić widelcem lub blenderem.
  4. Dodać majonez, posiekany szczypiorek i przyprawy, całość wymieszać.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 150 kcal
Białko: 8.5 g
Tłuszcz: 12.5 g
Węglowodany: 3 g