
Pasta jajeczna z awokado
Składniki(4 porcje):
- jajka
- 4 duże
- awokado
- 1 dojrzałe
- majonez
- 1 łyżeczka
- szczypiorek
- 1 łyżka
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
- czosnek suszony
- szczypta
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo (ok. 5 minut od zagotowania wody), po zdjęciu z palnika zalać zimną wodą i obrać.
- Awokado umyć, miąższ oddzielić od skórki i pestki.
- Jajka i miąższ awokado rozdrobnić widelcem lub blenderem.
- Dodać majonez, posiekany szczypiorek i przyprawy, całość wymieszać.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 150 kcal
Białko: 8.5 g
Tłuszcz: 12.5 g
Węglowodany: 3 g