Pasta jajeczna z awokado

  Składniki: - 4 duże jajka - 1 dojrzałe awokado - 1 łyżeczka majonezu - 1 łyżka posiekanego szczypiorku - przyprawy: szczypta soli, pieprzu i suszonego czosnku

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo (ok. 5 minut od zagotowania wody), po zdjęciu z palnika zalać zimną wodą i obrać.
2. Awokado umyć, miąższ oddzielić od skórki i pestki.
3. Jajka i miąższ awokado rozdrobnić widelcem lub blenderem.
4. Dodać majonez, posiekany szczypiorek i przyprawy, całość wymieszać.

Kaloryczność 1 porcji: 150 kcal
Białko: 8,5 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 3 g

Autor przepisu: mgr Beata Bondyra
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje