Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Desery/Mocno czekoladowe babeczki fas...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Mocno czekoladowe babeczki fasolowe
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Mocno czekoladowe babeczki fasolowe 30 minut
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Mocno czekoladowe babeczki fasolowe porcji

Mocno czekoladowe babeczki fasolowe

Składniki( porcji):

fasola czerwona
1 puszka
banan
1 dojrzały
jajka
2
olej rzepakowy
1.5 łyżki
kakao
2 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
czekolada gorzka
1/2 tabliczki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą. Razem z bananem rozdrobnić blenderem na gładką masę.
  2. Dodać jajka, olej, kakao i proszek do pieczenia, całość wymieszać.
  3. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, dodać do masy i wymieszać.
  4. Gotowe ciasto przekładać do foremek (na 3/4 wysokości) i piec w temperaturze 180°C (termoobieg) przez około 30 minut.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 82 kcal
Białko: 3.5 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 8 g