Strona główna/Przepisy/Desery/Mocno czekoladowe babeczki fas...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Mocno czekoladowe babeczki fasolowe
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Mocno czekoladowe babeczki fasolowe 30 minut
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Mocno czekoladowe babeczki fasolowe porcji

Mocno czekoladowe babeczki fasolowe

Składniki( porcji):

fasola czerwona
1 puszka
banan
1 dojrzały
jajka
2
olej rzepakowy
1.5 łyżki
kakao
2 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
czekolada gorzka
1/2 tabliczki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą. Razem z bananem rozdrobnić blenderem na gładką masę.
  2. Dodać jajka, olej, kakao i proszek do pieczenia, całość wymieszać.
  3. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, dodać do masy i wymieszać.
  4. Gotowe ciasto przekładać do foremek (na 3/4 wysokości) i piec w temperaturze 180°C (termoobieg) przez około 30 minut.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 82 kcal
Białko: 3.5 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 8 g