
Mocno czekoladowe babeczki fasolowe
Składniki( porcji):
- fasola czerwona
- 1 puszka
- banan
- 1 dojrzały
- jajka
- 2
- olej rzepakowy
- 1.5 łyżki
- kakao
- 2 łyżki
- proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka
- czekolada gorzka
- 1/2 tabliczki
Sposób przygotowania:
- Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą. Razem z bananem rozdrobnić blenderem na gładką masę.
- Dodać jajka, olej, kakao i proszek do pieczenia, całość wymieszać.
- Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, dodać do masy i wymieszać.
- Gotowe ciasto przekładać do foremek (na 3/4 wysokości) i piec w temperaturze 180°C (termoobieg) przez około 30 minut.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 82 kcal
Białko: 3.5 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 8 g