Dorsz pieczony w warzywach

Składniki: - 450 g filetów dorsza - 1 papryka czerwona - 1 papryka zielona - 1 por - ½ cebuli - 1 marchew - 1 pietruszka - 1 łyżka oliwy - pieprz, szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

1. Dorsza umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć solą i pieprzem.
2. Obok położyć pokrojone wcześniej warzywa, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
3. Całość przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
4. Piec w 180oC przez 30-40 minut.

Kaloryczność 1 porcji: 213 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcze: 5,2 g
Węglowodany: 14 g
Błonnik: 5 g

Autor przepisu: mgr Aleksandra Wedziuk
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje

Zapisz się do naszego newslettera

Get updates direct to your inbox.

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).