Dorsz pieczony w warzywach

Składniki: - 450 g filetów dorsza - 1 papryka czerwona - 1 papryka zielona - 1 por - ½ cebuli - 1 marchew - 1 pietruszka - 1 łyżka oliwy - pieprz, szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

1. Dorsza umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć solą i pieprzem.
2. Obok położyć pokrojone wcześniej warzywa, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
3. Całość przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
4. Piec w 180oC przez 30-40 minut.

Kaloryczność 1 porcji: 213 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcze: 5,2 g
Węglowodany: 14 g
Błonnik: 5 g

Autor przepisu: mgr Aleksandra Wedziuk
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje