
Ciastka fasolowo-czekoladowe
Składniki( porcji):
- fasola czerwona
- 1 puszka
- miód
- 3 łyżki
- olej rzepakowy
- 2 łyżki
- mleko 2%
- 2 łyżki
- kakao
- 2 łyżki
- siamię lniane mielone
- 1 łyżka
- proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki
- czekolada gorzka
- 1/3 tabliczki
Sposób przygotowania:
- Fasolę, miód, olej i mleko zmiksować blenderem na gładką masę.
- Dodać kakao, siemię lniane i proszek do pieczenia, całość wymieszać. Odstawić na około 10 minut.
- W tym czasie pokroić czekoladę na drobne kawałki, a blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Nakładać po 1 łyżce masy formując okrągły kształt ciastek (lekko spłaszczyć) i posypać czekoladą.
- Piec w temperaturze 180°C (termoobieg) przez około 20-25 minut.
Wartość odżywcza:
Kaloryczność 1 porcji: 116 kcal
Białko: 3.6 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 13 g