ABC żywienia
Zdrowe odchudzanie
Ruch i żywienie
Choroba a dieta
Psychodietetyka
Ciąża i macierzyństwo
Dzieci i młodzież
Żywienie w placówkach edukacyjnych
Seniorzy
Dla producentów żywności
Polecane artykuły

Alergia pokarmowa u dzieci
W ostatnich latach zwiększa się częstość występowania alergii u dzieci, w tym także alergii pokarmowych. Wielu rodziców ma wątpliwości związane…

Zaproszenie na bezpłatne warsztaty edukacyjno-kulinarne pt. “Lekcja zdrowia”
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB zaprasza klasy I-III oraz IV-VIII szkół podstawowych do udziału w bezpłatnych warsztatach edukacyjno-kulinarnych…
Wszystkie artykuły
Wybierz kategorie

Czym smarować, na czym smażyć?
Większość tłuszczu w diecie dzieci powinna pochodzić z ryb, orzechów i tłuszczów roślinnych. Konieczne jest jednak ograniczanie tłuszczów zwierzęcych stałych (masło, smalec). Produkty…

Dieta vs sport – co wybrać?
Zmiana nawyków żywieniowych czy aktywność fizyczna – co wybrać, jeśli Twoim celem jest zdrowe i szczupłe ciało? Odpowiedź jest trywialnie prosta.…

Produkty zbożowe – co wybierać, czego unikać?
Produkty zbożowe – niezbędny element prawidłowo zbilansowanej diety. Tylko jak w gąszczu produktów na sklepowych półkach wybrać te najlepsze? Najbogatsze w składniki odżywcze…

Napoje w diecie młodzieży – co warto o nich wiedzieć?
Słodkie napoje, obok słonych przekąsek, są powszechnie obecne w diecie młodzieży. Ważne jest, aby produkty te nie były podstawą żywienia. Jeśli…

Pomysły na zdrowe sałatki
Sałatki, które poprawią urodę i zapewnią zdrową cerę.

Pomysły na zdrowe koktajle i soki
Jak zrobić pyszny koktajl? Wystarczy mleko, kefir lub maślankę zmiksować z ulubionymi owocami i podać. Doskonale nadają się do tego banany, truskawki (mogą…