Strona główna/Aktualności
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Otyłość w pigułce

    Otyłość w pigułce

    Otyłość jest chorobą, a nie defektem estetycznym. Chorobą będącą również poważnym problemem społecznym i ekonomicznym. Otyłość to pandemia XXI w., za którą odpowiedzialność powinniśmy…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Co jeść, by chronić się przed jaskrą?

    Co jeść, by chronić się przed jaskrą?

    W profilaktyce jaskry ważna jest dieta, natomiast w leczeniu ma ona znaczenie uzupełniające. W diecie ważną rolę pełnią witaminy oraz kwasy omega-3…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Otyłość w okresie menopauzy

    Otyłość w okresie menopauzy

    Dlaczego menopauza sprzyja rozwojowi otyłości? U wielu kobiet w okresie menopauzy obserwuje się szybki przyrost masy ciała. Około 70% kobiet w wieku okołomenopauzalnym…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Dietetyczne przepisy – odchudzaj się zdrowo, smacznie i kolorowo

    Dietetyczne przepisy – odchudzaj się zdrowo, smacznie i kolorowo

    Wbrew obiegowym opiniom, odchudzanie nie musi być wcale czasem kulinarnej nudy i strasznych wyrzeczeń. Aby się o tym przekonać wypróbuj 10 przepisów…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Spersonalizowane żywienie – jaka przyszłość?

    Spersonalizowane żywienie – jaka przyszłość?

    Spersonalizowane żywienie to rodzaj poradnictwa dietetycznego dostosowanego do indywidualnych potrzeb każdego człowieka uwzględniający jego stan zdrowia, styl życia oraz uwarunkowania genetyczne.
1 175 176 177