Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Aktualności
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Nadciśnienie: więcej warzyw i owoców!

    Nadciśnienie: więcej warzyw i owoców!

    W nadciśnieniu zaleca się jedzenie warzyw i owoców przede wszystkim ze względu na zawarty w nich potas i magnez. Oba te pierwiastki są niezbędne do prawidłowej…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Zgagi można się pozbyć

    Zgagi można się pozbyć

    Zgaga, kwaśne odbijania, dyskomfort w nadbrzuszu – to niektóre z objawów choroby refluksowej przełyku. W łagodzeniu tych dolegliwości pomoże lekkostrawna dieta, regularne i niewielkie…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Dieta bezglutenowa – jak ją zastosować w leczeniu

    Dieta bezglutenowa – jak ją zastosować w leczeniu

    Dla osób z celiakią, alergią na gluten lub pszenicę, czy nadwrażliwością na gluten jedynym lekarstwem jest dieta bezglutenowa. W odróżnieniu od alergii na gluten (gdy dieta…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Jak jeść w chorobie wrzodowej?

    Jak jeść w chorobie wrzodowej?

    Łatwo strawne, małe i częste posiłki poprawią komfort życia osoby cierpiącej na chorobę wrzodową. Dieta nie ma tu aż tak terapeutycznego znaczenia,…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Ruch a nadciśnienie

    Ruch a nadciśnienie

    Maratony? Codziennie basen? Aerobik? Siłownia? Jeśli ktoś już ma kłopoty z układem krążenia, np. nadciśnienie tętnicze, lepiej skonsultować się z lekarzem i określić,…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pomysły na zdrowe sałatki

    Pomysły na zdrowe sałatki

    Sałatki, które poprawią urodę i zapewnią zdrową cerę.
1 173 174 175 176 177 178