Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Aktualności/Filmy z warsztatów edukacyjno-...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Filmy z warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla realizatorów żywienia zbiorowego w przedszkolach i szkołach

Filmy z warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla realizatorów żywienia zbiorowego w przedszkolach i szkołach

30 listopada 2022     czas czytania < 1
Do tegorocznej edycji warsztatów edukacyjnych pn. „Lekcja zdrowia” zaprosiliśmy realizatorów zbiorowego żywienia z 50 placówek szkolnych w tym z oddziałami przedszkolnymi.

Zajęcia składały się z części teoretycznej, podczas której przypominaliśmy najważniejsze zasady żywienia dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym oraz komponowania menu z uwzględnieniem ich potrzeb, a także z części praktycznej, w czasie której uczestnicy przygotowywali smaczne i atrakcyjne wizualnie posiłki na bazie opracowanych przez ekspertów Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH-PIB receptur. Zbilansowane posiłki przygotowane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia dzieci oraz przepisami prawnymi, w tym wytycznymi zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia są istotnym elementem kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród najmłodszych.

Ważną rolę w tym procesie pełnią placówki oświatowe – przedszkola, szkoły, gdzie dzieci spędzają często znaczną część dnia. Dlatego zachęcamy do obejrzenia filmu o warsztatach edukacyjno-kulinarnych dla realizatorów żywienia zbiorowego, które są okazją do wzbogacenia lub uporządkowania wiedzy z zakresu prawidłowego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Działając razem na polu edukacji żywieniowej, zarówno w zakresie teoretycznym jak i praktycznym, możemy wspomóc kształtowanie lepszego środowiska prozdrowotnego w placówkach oświatowych.

0 komentarzy

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Filmy z warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla realizatorów żywienia zbiorowego w przedszkolach i szkołach

To może Cię zainteresować