Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Aktualności/VII Narodowy Kongres Żywieniow...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia”

VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia”

17 listopada 2022     czas czytania < 1
VII Narodowy Kongres Żywieniowy jest oczekiwanym wydarzeniem merytorycznym związanym z tematyką żywności, żywienia czy edukacji żywieniowej. Do udziału w Kongresie zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane tematyką  zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia. Sesje tematyczne skierowane są zarówno do profesjonalistów (dietetyków, lekarzy, naukowców) jak i osób, które na co dzień niezwiązane są zawodowo z tematyką, ale pragną pogłębić swoją wiedzę o zdrowym odżywianiu.

26 listopada,  godz. 10:00 – 15:00

Bezpłatne wydarzenie online, dostępne po rejestracji na stronie https://kongres-zywieniowy.waw.pl/

W dniu wydarzenia prowadzone będą dwie jednoczesne transmisje na żywo:

  • W strefie merytorycznej prowadzone będą wykłady ekspertów z zakresu zdrowia, żywienia i bezpieczeństwa żywności. Wśród tematów pojawią się zagadnienia związane z rolą warzyw i owoców dla zdrowia oraz wspierania leczenia chorób w tym neurodegeneracyjnych czy nowotworowych czy też wpływu polifenoli zawartych w nich na mikrobiotę jelitową. Eksperci omówią również kwestie związane z bezpieczeństwem żywności i wskażą fakty i mity m.in. dotyczące pozostałości pestycydów w żywności. Omówione zostaną ponadto dobre praktyki promowania spożycia warzyw i owoców.
  • W strefie kulinarnej specjaliści od żywienia, dietetycy i znani praktycy kulinarni poprowadzą warsztaty kulinarne o bardzo szerokim zakresie tematycznym – będą zdrowe kiszonki, tanie gotowanie, ryby w towarzystwie owoców i warzyw. Również rodzice będą mogli dowiedzieć się więcej na temat zdrowej diety dla swoich dzieci, m.in. podczas sesji „Nieoczywiste pomysły na owoce w diecie dziecka”. Wiele pokazów kulinarnych będzie nawiązywało do trendu zero waste. Opiekunem strefy kulinarnej jest Grzegorz Łapanowski.

Szczegóły i rejestracja: https://kongres-zywieniowy.waw.pl/

0 komentarzy

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia”

To może Cię zainteresować