Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Przepisy/Pasty kanapkowe/Grzanki pełnoziarniste z pastą...
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Grzanki pełnoziarniste z pastą rybną
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Grzanki pełnoziarniste z pastą rybną 15 minut
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Grzanki pełnoziarniste z pastą rybną 3 porcje

Grzanki pełnoziarniste z pastą rybną

Składniki(3 porcje):

pumpernikiel
6 kromek
oliwa z oliwek
3 łyżeczki
zioła prowansalskie
szczypta
makrela wędzona
130 g
ser twarogowy chudy
100 g
szczypiorek
1 łyżeczka
rzodkiewka
5
papryka czerwona
170 g
jogurt naturalny
2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nastawić na 180°C.
  2. Każdą kromkę skropić oliwą z oliwek i posypać ziołami prowansalskimi, wstawić do piekarnika na ok. 3 minuty.
  3. Pasta: po usunięciu z ryby skóry i ości, połączyć ją z twarogiem, posiekanym drobno szczypiorkiem, papryką i rzodkiewką (pokrojoną w drobną kostkę lub startą na tarce o dużych oczkach).
  4. Całość wymieszać z jogurtem naturalnym.
  5. Gotową pastą posmarować grzanki.

Wartość odżywcza:

Kaloryczność 1 porcji: 369 kcal
Białko: 23.1 g
Tłuszcz: 29.2 g
Węglowodany: 25.7 g
Błonnik: 9.2 g