Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Filmy z warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla realizatorów żywienia zbiorowego w przedszkolach

Filmy z warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla realizatorów żywienia zbiorowego w przedszkolach

10 stycznia 2024     czas czytania < 1

W 2023 r. warsztaty edukacyjno-kulinarne pn. „Lekcja zdrowia” skierowane były do realizatorów żywienia zbiorowego w przedszkolach, a ich tematem przewodnim były zdrowe podwieczorki.

Podczas teoretycznej części warsztatów przypominaliśmy uczestnikom najważniejsze zasady zdrowego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym oraz komponowania posiłków zgodnie z wytycznymi zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 26 lipca 2016 (Dz.U. poz. 1154). W części praktycznej uczestnicy mieli okazję wspólnie przygotować smaczne podwieczorki i przekonać się, że ten posiłek nie zawsze musi być słodki, a jeśli taki jest to jego smak nie musi wynikać z dodatku cukru. Zdrowe podwieczorki były przygotowywane na bazie receptur opracowanych przez ekspertów Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH-PIB.

Zachęcamy do zapoznania się z filmem edukacyjno-instruktażowym, który powstał w czasie warsztatów oraz skróconą relacją z warsztatów.

 

Film „Zdrowe podwieczorki” – wersja pełna

Film „Zdrowe podwieczorki” – wersja skrócona

0 komentarzy

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Filmy z warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla realizatorów żywienia zbiorowego w przedszkolach

To może Cię zainteresować