Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Strona główna/Aktualności
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Czynniki warunkujące proces starzenia

    Czynniki warunkujące proces starzenia

    Nie ma (jeszcze) eliksiru młodości. Naukowcy cały czas próbują zidentyfikować „gen długowieczności”. Prawdopodobnie istnieje wiele czynników, które chronią organizm przed…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Produkty zbożowe – co wybierać, czego unikać?

    Produkty zbożowe – co wybierać, czego unikać?

    Produkty zbożowe – niezbędny element prawidłowo zbilansowanej diety. Tylko jak w gąszczu produktów na sklepowych półkach wybrać te najlepsze? Najbogatsze w składniki odżywcze…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Jak pracować nad motywacją podczas odchudzania?

    Jak pracować nad motywacją podczas odchudzania?

    Dokonanie zmian w sposobie żywienia nie jest łatwe, ponieważ wymaga zmiany nawyków, które kształtowały się w ciągu wielu lat. Podczas procesu odchudzania…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Czy substancje słodzące mogą być sprzymierzeńcem w walce z otyłością?

    Czy substancje słodzące mogą być sprzymierzeńcem w walce z otyłością?

    Wzrost zainteresowania żywnością o obniżonej kaloryczności wymusza zmiany w projektowaniu składu produktów. Wiąże się to przede wszystkim ze wzrostem świadomości żywieniowej konsumentów, dotyczącej niekorzystnych…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Zespół nocnego jedzenia

    Zespół nocnego jedzenia

    Nocne wyprawy do lodówki, skutkujące niekontrolowanym objadaniem się w nocy, brak apetytu rano, rezygnacja ze śniadań, zaburzenia snu, wzmożony apetyt w godzinach popołudniowych –…
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Jak nie ulegać żywieniowym grzeszkom podczas odchudzania?

    Jak nie ulegać żywieniowym grzeszkom podczas odchudzania?

    Wydaje nam się, że jeden mały kawałek tortu albo batonik prawie nie ma kalorii i nie wpłynie negatywnie na masę naszego ciała? Niestety,…
1 156 157 158 159 160 180