Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Olej rzepakowy - zbiór artykułów eksperckich
Wyszukiwarka

Olej rzepakowy – zbiór artykułów eksperckich

Autor

Zapraszamy do zapoznania się z broszurą o oleju rzepakowym, przygotowaną w ramach Funduszu Promocji Roślin Oleistych.
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Olej rzepakowy - zbiór artykułów eksperckich

W niej znajdziecie artykułu autorstwa naszych ekspertów:

  • Porównanie oleju rzepakowego z innymi olejami roślinnymi
  • Witaminy w oleju rzepakowym
  • Kwas alfa-linolenowy w oleju rzepakowym
  • Potencjalna korzyść dla zdrowia serca i mózgu
  • Zalecenia dotyczące spożycia tłuszczów
  • Tłuszcze w diecie kobiet ciężarnych
  • Olej rzepakowy w żywieniu dzieci
  • Olej rzepakowy w diecie wegetarian
  • Znaczenie oleju rzepakowego w diecie redukcyjnej osób z nadwagą i otyłością
  • Miejsce oleju rzepakowego w postępowaniu dietetycznym w cukrzycy i chorobach układu krążenia
  • Jakość i bezpieczeństwo oleju rzepakowego rafinowanego i tłoczonego na zimno
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne na etykietach oleju rzepakowego
  • Czy w oleju rzepakowym obecny jest glifosat?
  • Olej rzepakowy bez glifosatu
  • Fakty i mity o oleju rzepakowym

Zobacz broszurę tutaj

0 komentarzy