Infografiki do pobrania

Pomysły na szybkie obiady
Pomysły na wykorzystanie strączków w kuchni
10 zasad dla zdrowego serca
Planowanie posiłków
Pomysły na obiad w 20 minut
Jak jeść uważniej? Praktyczne wskazówki
Produkty, które warto spożywać, aby obniżyć poziom złego cholesterolu
Pomysły na domowe lody
Co możemy zrobić dla swojego zdrowia w czasie pandemii i izolacji domowej?
Dobre praktyki w przedszkolu
Wspólne gotowanie to świetny sposób na spędzanie wolnego czasu!
Którą drogę wybrać?
Pomysły na śniadania w wersji wytrawnej i słodkiej
Zmiana nawyków żywieniowych
Pomysły na lunchbox
Produkty spożywcze, których należy unikać w czasie ciąży
Jak zacząć wprowadzać nasiona roślin strączkowych do diety dziecka?
Mama karmiąca na diecie wegańskiej
Skomponuj pełnowartościowy koktajl
Grillowanie – praktyczne wskazówki
Co można podarować swojej mamie?
Dieta dla zdrowia i planety
Dojazd do pracy/szkoły rowerem to korzyści dla zdrowia i planety!
Co zrobić z nadwyżką jedzenia po świętach?
O co warto zadbać w święta?
Mrożone warzywa i owoce – lato na talerzu przez cały rok
W jaki sposób zadbać o prawidłowe nawodnienie organizmu?
Źródła folianów w diecie
Jakie produkty warto włączyć do diety, aby zwiększyć jej kaloryczność?
Pomysły na podanie kaszy
Kompleksowe działanie w leczeniu otyłości
Co jest ważne przy zmianie nawyków żywieniowych?
Produkty zalecane i niezalecane przy biegunce
Przepis na sałatkę z kaszą, szparagami i truskawkami
Fakty i mity na temat witaminy D
Pomysły na dania z kaszą
Źródła magnezu w diecie
Przepis na wiosenną sałatkę
Z parapetu na talerz: domowy ogródek
Ranking produktów roślinnych bogatych w żelazo
Nowe zalecenia żywieniowe
Lekcja zdrowia – rady dla dzieci w wieku szkolnym
Jak się nawadniać w trakcie aktywności fizycznej?
Jak grillować zdrowo?
Witaminy w warzywach i owocach – witamina K
Witaminy w warzywach i owocach – foliany
Witaminy w warzywach i owocach – beta karoten
Witaminy w warzywach i owocach – witamina C
Co wiesz o cukrzycy?
Podejmij 30-dniowe wyzwanie
Co możemy zrobić dla swojego zdrowia w czasie pandemii?
Jak nie przytyć w czasie domowej izolacji?
Czy wiecie, że
Zakupy w czasach epidemii
Dbaj o siebie Mamo
FODMAP – produkty o wysokiej i niskiej zawartości
Suplementacja witaminy D
Odżywiaj się prawidłowo i bądź aktywna w okresie karmienia piersią
Sprawdź co zrobić, aby odżywiać się lepiej?
Co zrobić aby odżywiać się lepiej?
Dlaczego warto jadać dynie?
Kilka faktów o nietolerancji laktozy
Dieta bezglutenowa – fakty i mity
Kaloryczność alkoholu
Jak długo i jak przechowywać pokarm kobiecy?
Bezpieczna żywność w 5 krokach
Dlaczego warto spożywać warzywa?
Dieta dobra na pamięć
Jak ograniczyć cukier w diecie?
Cukrzyca – konsekwencje zdrowotne i sposoby zapobiegania
Drugie śniadanie do szkoły wcale nie musi być nudne
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób w wieku starszym
Nasilone gazy jelitowe
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla dzieci i młodzieży
Najważniejsze zalecenia żywieniowe w nadciśnieniu tętniczym
Czy otyli rodzice to otyłe dzieci?
Jak ograniczyć sól w diecie?
Co wiemy o chorobach układu krążenia?
Cukier a zdrowe dzieci
Jak odchudzić tradycyjne potrawy?
Jak zapobiegać otyłości?
Higiena pracowników
Alergeny w żywności
Dieta dobra na pamięć
Dziedziczenie autosomalne recesywne
Nasilone gazy jelitowe
Prozdrowotne właściwości olejów roślinnych
Procedura zezwolenia na wprowadzenie tradycyjnej żywności z państw trzecich
Procedura autoryzacji nowej żywności
Prozdrowotne właściwości kawy
Jak ograniczyć cukier w diecie?
Jak zwiększyć ilość błonnika w diecie?
Błonnik pokarmowy – dlaczego jest taki ważny?
Kilka faktów o nietolerancji laktozy
Jak zrezygnować ze słodyczy?
Co zyskasz redukując nadmierną masę ciała?
Co kryją w sobie owoce?
Choroby układu krążenia w liczbach
Źródła wiedzy – skąd czerpać wiedzę na temat żywienia?
Otyłość wśród dzieci i młodzieży na świecie
Czy warto jeść regularnie?
Dobroczynne właściwości orzechów
Jak ograniczyć w diecie nasycone kwasy tłuszczowe?
Co wiemy o wodzie?
Dieta w chorobach tarczycy – fakty i mity
Otyłość – skutki i przyczyny
Otyłość w liczbach
Cukrzyca – konsekwencje zdrowotne i sposoby zapobiegania
Co wiesz o cukrzycy?
Jak się nawadniać w trakcie aktywności fizycznej?
Dieta łatwostrawna – fakty i mity
7-sposobów na zmniejszenie ilości akrylamidu w produktach ziemniacznych
Akrylamid w żywności – czy jest się czego obawiać?